Categorie

Thermische Stress

Stel uw producten of materialen bloot aan snelle temperatuurvariaties met een thermische stresskast van Climades. De thermische stresstest kan eventueel in combinatie met regeling van luchtvochtigheid

Onze thermische stresskasten

Een thermische stresskast is een veelzijdig apparaat, waarmee u snelle temperatuurveranderingen nabootst. U kunt de thermische stresstest, in combinatie met een bepaalde luchtvochtigheid, naar wens aanpassen.

Een thermische stresskast wisselt sneller van temperatuur dan een reguliere klimaatkast. Dat komt door de grotere verdamper, zwaardere verwarmingselementen en het hogere luchtdebiet. Hiermee kan een temperatuurcyclus in kortere tijd worden uitgevoerd en wordt de testduur ingekort. Daarnaast kan een thermische stresskast, ten opzichte van een standaardkast, veel meer warmte compenseren die door testobjecten wordt afgegeven.

Doordat de thermische stresstest veel vermogen kost, wordt er een aparte condensor meegeleverd. Het is natuurlijk ook mogelijk, wanneer er op de testlocatie niet voldoende koelwater beschikbaar is, om een waterkoeler bij te leveren.

De thermische stresstesten, welke gedaan zijn in de thermische stresskasten, zijn betrouwbaar, veilig en nauwkeurig. De thermische stresskasten zijn te huren in verschillende formaten en met de onderstaande mogelijkheden:

  • Snelheid
  • Temperatuur
  • Luchtvochtigheid

Er is dan ook een machine voor elke soort thermische stresstest.

Voordelen van een thermische stresskast

  • Kwalitatief goede machines
  • Makkelijk te gebruiken
  • Betrouwbaar en nauwkeurig
  • Veelzijdige thermische stresskasten
Thermische Stress Groep

Op zoek naar een specifieke thermische stresskast?

Via onze website bieden wij een greep uit het assortiment aan. Op basis van een gesprek met onze klanten kijken wij wat de mogelijke opties zijn. Hierbij kan het ook een oplossing zijn dat wij uw keuze gaan aanschaffen.

Climades Favicon Clr

Zelf testen

Als u voor een korte of langere tijd een thermische stresskast nodig hebt voor uw thermische stresstest, dan is huren de uitkomst. Bijvoorbeeld als u tijdelijk extra capaciteit wilt of als één van uw eigen kasten defect is. Misschien heeft u sporadisch een machine met specifieke eigenschappen nodig, zoals een stresskast of thermische schokkast. Ook als u geen eigen apparatuur heeft, is huren dé oplossing.

Uitbesteden

Geen ruimte, capaciteit of gekwalificeerd personeel om zelf tests uit te voeren? Of is het door praktische of technische redenen niet mogelijk om een toestel op uw gewenste locatie te installeren? Besteed het dan uit! Wij kunnen uw testen volledig uitvoeren op onze locatie. Daarbij houden we een uitgebreid logboek bij met onder andere traceability records, kalibratiedata en gemaakte foto’s voor het testrapport.