Categorie

Klimaatkasten

Volledige controle over de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid voor het testen van uw producten. U kan deze klimaatkast gebruiken bij zowel constante waarden als cyclisch met een eigen profiel.

Onze klimaatkasten

Een klimaatkast, ook wel temperatuurkast genoemd, is een veelzijdig apparaat, waarmee u het klimaat nabootst. Hiermee kunt u voorwerpen blootstellen aan een bepaalde temperatuur en (lucht)vochtigheid en ze zo testen op invloeden van het klimaat en bepaalde temperaturen.

Programmeer verschillende profielen op de klimaatkast om diverse variaties van de test uit te voeren. Bijvoorbeeld om de levensduur van uw product te testen bij verschillende temperaturen. Door de luchtvochtigheid van de klimaatkast in te stellen op 0% is deze ook te gebruiken als temperatuurkast.

De klimaatkasten van Climades zijn beschikbaar in verschillende formaten en mogelijkheden. U kiest zelf een kast die geschikt is voor uw test en voor het materiaal dat u wilt testen. Indien er enkel een constant klimaat moet worden gesimuleerd, voor bijvoorbeeld stockage van producten onder een gecontroleerde omgeving, dan kunt u kiezen voor een stabiliteitskast. De klimaatkasten van Climades zijn betrouwbaar, veilig en geven een nauwkeurig testresultaat.

Voordelen van een klimaatkast

  • Nauwkeurige en betrouwbare data
  • Gebruiksvriendelijk
  • Klimaatkasten van kwaliteit
  • Breed inzetbaar
Klimaatkasten Groep

Op zoek naar een specifieke klimaatkast?

Via onze website bieden wij een greep uit het assortiment aan. Op basis van een gesprek met onze klanten kijken wij wat de mogelijke opties zijn. Hierbij kan het ook een oplossing zijn dat wij uw keuze gaan aanschaffen.

Climades Favicon Clr

Zelf testen

Als u voor een korte of langere tijd een temperatuurs- of klimaatkast nodig hebt voor uw gewensten testen, dan is huren de uitkomst. Bijvoorbeeld als u tijdelijk extra capaciteit wilt of als één van uw eigen kasten defect is. Misschien heeft u sporadisch een machine met specifieke eigenschappen nodig, zoals een stresskast of thermische schokkast. Ook als u geen eigen apparatuur heeft, is huren een mooie oplossing.

Uitbesteden

Geen ruimte, capaciteit of gekwalificeerd personeel om zelf tests uit te voeren? Of is het door praktische of technische redenen niet mogelijk om een toestel op uw gewenste locatie te installeren? Besteed het dan uit! Wij kunnen uw testen volledig uitvoeren op onze locatie. Daarbij houden we een uitgebreid logboek bij met onder andere traceability records, kalibratiedata en gemaakte foto’s voor het testrapport.